HASAP

PROJEKT SYSTÉMU HACCP A PŘEDPROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA

Systémy HACCP a související systémy SHVP, výrobní firemní standardy, systémy jakosti (ISO 22000-2005) a akreditační standardy jsou nedílnou součástí dobře fungujících potravinářských a gastronomických provozů . Tyto systémy samy osobě však nic neřeší, nejsou-li správně aplikovány a  využívány v praxi jako pracovní manuál tj. nastavení a přesné definování výrobních procesů s konkrétní osobní zodpovědností. Dále jsou  systémy aktivně  využívány jako nástroj vnitřní kontroly nastavených výrobních procesů.
Správné využívání těchto systémů má za následek dlouhodobé a postupné zvyšování odborné způsobilosti zaměstnanců, zvyšování kvality  výroby a úrovně poskytovaných služeb tj. progresivní vývoj společnosti, zvyšování konkurenceschopnosti .
Významným pomocníkem při plnění těchto povinností je monitoriing systému fyzikálních veličin HACCP - monitorovací systém HASAP Qi Monitor s  přenosem zaznamnených dat do HASAP Gastro Software, kde dochází k automatickému vyhodnocení a uložení. 

Projekt systému HACCP - konzultace

Pro funkční vypracování projektu HACCP  jsou důležité následující vstupní informace:
provozovatel či investor má jasný výrobní program tzn. sortiment a množství výrobků, v návaznosti na rozsah zabezpečovaných služeb.
Tyto informace nám určují velikost provozovny , rozsah členění pracovních  úseků, technologické vybavení a personální obsazení.
U stávajících provozů, kde probíhá výroba, tyto informace zjištujeme přímo v provoze a na základě těchto informací stavíme projekt. V případě, že se jedná o nový provoz, tyto informace čerpáme z technologické dokumentace - gastro, potravinářská výroba. V tomto případě spolupracujeme se specializovaným projektantem nebo kanceláří.
Na základě poskytnutých informací vypracujeme individuální projekt systému HACCP a  systému  sledovaných znaků při příjmu potravin, během skladování, přípravy výroby, výroby, výdeje a distribuce pokrmů. Sledované znaky se dají sledovat v potravinách, na technologiích a v prostředí, kde se daný pokrm nebo potravina nachází s ohledem na principy SHVP (Správné hygienické a výrobní praxe). K tomuto účelu slouží měřidla, ať již samostatná nebo propojená do počítačových systémů. Záznamy z těchto měřidel jsou zapisovány do softwarového systému H.A.C.C.P. a to formou elektronickou a ruční. Měření jsou prováděna kombinací stacionárních čidel teploty a vlhkosti (prostorové teploty, vlhkosti), připojením komunikačních rozhraní čidel u varných technologií, která jsou vybavena digitálním výstupem, připojením dodatečně instalovaných čidel u zařízení a technologií, které nejsou vybaveny komunikačním protokolem a vše může být doplněno ručními přenosnými měřidly.

 Projektová dokumentace řeší komplexní zavedení softwarového systému HACCP včetně automatického monitorovacího systému.
Jde o komunikační síť, která kabelem spojuje jednotlivé prvky: stabilní čidla umístěná např. ve skladech, varné technologie např. konvektomaty, výdejní a ostatní zařízení s monitorovacím software do jednoho celku. Jednotlivá čidla jsou zapojena v sérii.

Důležité

Pro bližší informace nás kontaktujte
 

Poradenství v souvislosti se změnou výrobního procesu, při modernizaci technologií aj.

Nabízíme odborné konzultace v oblasti hygieny výživy  před chystanou změnou výrobního procesu.

Velmi důležitým prvkem  systémů je úprava , aktualizace systémů SHVP, HACCP, firemních standardů, systému jakosti (ISO22000), akreditačních standardů, aj. ,  jejich  reakce na nové skutečnosti související s množstvím, sortimentem a  rozsahem výroby nebo reagujících na modernizaci technologií.

V této oblasti  spolupracujeme se specializovanými projekčními kancelářemi se zaměřením na gastronomii a potravinářství.

Poradenství a zpracování v oblasti podnikatelského a investičního záměru

Analýza současného stavu
Definování stávajících a očekávaných potřeb zadavatele
Návrh stavebně technologického řešení zabezpečení výše zjištěných potřeb 
Návrh řešení a rámcový odhad investičních nákladů spojených se stavební a provozně- technologickou částí.
Odhad provozních nákladů souvisejících se stavebně technologickým řešením

Výstupem jsou sumarizované informace s návrhem možného řešení, které mohou sloužit jako podklad pro vypracování studie a projektové dokumentace, jenž upřesní celkovou výši investičních nákladů.

Konzultace v oblasti ochrany veřejného zdraví

Konzultace v kontextu s platnou legislativou CZ a EU v oblasti ochrany zdraví (Zákon č. 258/2000 Sb. v platném znění, Nařízení Evropského parlamentu (ES) č. 852/2004).

123 movies
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.