Proběhla konference Standardy v rámci stravovacích služeb EU a CZ
13.10.2015
Clarion Congress Hotel Olomouc, Olomouc dne 13. 10. 2015
10. ročník konference „Standardy v rámci stravovacích služeb EU a CZ“ v Olomouci navštívila téměř stovka odborníků ze sektoru veřejného stravování
Odborná záštita: Česká asociace sester, Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Asociace hotelů a restaurací ČR
Podzimní konference v Olomouci se konala dne 13.10.2015. Tento již desátý ročník konference určený nejen pro stravovací provozy se konal letos již potřetí v Clarion Congress Hotelu v Olomouci a přišlo ho navštívit přes 80 účastníků z řad vedoucích pracovníků stravovacích provozů nemocnic, domovů pro seniory, školních jídelen, ale i hotelů. Dále tuto akci navštívili nutriční terapeuti a dodavatelé do tohoto sektoru. Moderování konference se již tradičně ujala prim. MUDr. Vilma Benešová (Fakultní nemocnice v Motole) a Miloš Žáček (jednatel HASAP Consulting, s.r.o.).
V úvodu konference přivítal účastníky osobně ředitel hotelu a předseda sekce Olomouckého kraje AHR ČR Robin Hanák. Dále už navazoval odborný program konference, který si vzal mimo jiné za úkol seznámit přítomné se změnami, které se udály v uplynulém roce na poli legislativních změn, týkajících se problematiky označování alergenů, a působnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekce.
Po panu řediteli dostal slovo Ing. Richard Dobeš (Krauthammer Czech Republic s.r.o.), jehož přednáška o motivaci a řízení lidských zdrojů jako důležitého aspektu pro bezpečnost a úspěšnost provozu hromadného stravování byla prvním bodem programu.
Na pana Dobeše navázala Ing. Kateřina Pavelková (Odbor kontroly, laboratoří a certifikace Ústředního inspektorátu SZPI), která seznámila účastníky právě s pohledem SZPI s ohledem na jeho působnost ve stravovacím sektoru.
Před obědem vystoupila ještě Mgr. Petra Vašíčková PhD. (Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i. v Brně) a poukázala na nebezpečí mikrobiální a virové infekce a na možnosti snížení rizika výskytu alimentárních onemocnění.
Chutné obědové menu připravil šéfkuchař hotelu Peter Formánek ve spolupráci s partnery akce, kteří dodali suroviny na přípravu pokrmů. A jistě bylo příjemným zpestřením nabitého dne.
Po obědě se účastníkům přestavila společnost ARAMARK, s.r.o. prostřednictvím řečníků Ing. Jana Kršeka (regionální ředitel pro Moravu) a paní Elišky Jehličkové (Project Manager Sales & Events). Jejich přednáška představila na názorných příkladech, jakou odpovědnost a vliv mají náklady spojené s udržením HACCP a dodržováním SVP na kvalitu a bezpečnost v segmentu hromadného stravování (u společnosti Aramark jde o 80.000 pokrmů denně!).
O alergenech v potravinách hovořila RNDr. Hana Bulawová (Státní veterinární ústav v Jihlavě) zejména v souvislosti se snižující se odolností naší populace. Zvláště cenné byly ukázky, jak jednotlivé alergeny působí na zdraví člověka, na jaké druhy surovin a potravin se nejvíce zaměřit.
Slova se na závěr konference ujal Miloš Žáček (HASAP Consulting, s.r.o.) a zhodnotil právě končící akci.
Na úspěchu konference se též podíleli partneři akce, kteří přispěli ochutnávkou svých produktů a představili účastníkům novinky na gastronomickém trhu.
Hlavní partneři: CPI Hotels, a.s., Vitana, a.s.
Další partneři: Abasto, s.r.o., AG FOODS Group a.s., ARAMARK s.r.o., Electrolux, s.r.o., GAMA Holding Praha, a.s., Montycon gastro, s.r.o., SVOBODA – výroba domácích knedlíků, s.r.o.
Mediální partneři: T&M Creative, s.r.o., Všudybyl
HASAP Consulting, s.r.o.
Vranská 620/18, 142 00 Praha 4 – Kamýk
Tel.: + 420 261 220 532
E-mail: hasap@hasap.cz
www.hasap.cz
Soubory