HASAP
Inteligentní řešení systémů a standardních procesů v potravinářství a gastronomii.
Ochrana veřejného zdraví. Bezpečnost potravin.
18. ročník konferencence HASAP proběhl 20. 3. 2024 v Praze
Standardy ve stravovacích službách Termin: 20. 3. 2024 Místo: Clarion Congress Hotel Prague
Více >>
Nové video z konference v Praze
Standardy ve stravovacích službách Termín: 13. 4. 2023 Místo: Clarion Congress Hotel Prague
Více >>
Videosestřih z konference
Standardy ve stravovacích službách Termín: 2. 11. 2022 Místo: Clarion Congress Hotel Olomouc
Více >>
Registrace na konferenci v Olomouci je v plném proudu
Registrace na konferenci v Olomouci je v plném proudu
Konference Standardy ve stravovacích službách proběhne v Olomouci dne 2. 11. 2022. Pro více in...
Více >>
Sledovat kvalitu fritovacího oleje je důležité
Sledovat kvalitu fritovacího oleje je důležité
Fritujete? Potom by Vás mohla zajímat novinka v našem e-shopu, která Vám umožní rychlé a přesn...
Více >>
Archiv aktualit

MONITORING SYSTÉMU HACCP A MĚŘIDLA

HT3100%20HACCP323roast

Monitoring systému HACCP, tj. měření, záznam a vyhodnocování fyzikálních veličin (teplota, vlhkost, čas…), je jedním ze způsobů, jak zajistit zdravotní nezávadnost pokrmů v rámci celého výrobního řetězce od příjmu potravin, během jejich skladování, přípravy, výroby a výdeje pokrmů.

Automatický monitoring fyzikálních veličin

Klíčové vlastnosti automatického monitoringu:

  • na monitorovací síť jsou napojeny skladovací prostory, jednotlivá pracoviště, varné technologie, mycí stroje, výdejní místa
  • data z měření jsou stahovány do PC vybaveného softwarem H-Monitor
  • programové vybavení monitoringu je propojeno s programem HASAP Gastro Software (HGS)
  • monitoring běží automaticky; data jsou ukládána do databáze H-Monitor
  • kontrola aktuálních teplot je možná na monitoru počítače kdykoliv
  • automatické upozornění na případné překročení kritických mezí
  • adresnost nápravných opatření a jejich řešení
  • přiřazení teplot z procesu výroby k jednotlivým pokrmům je automatiky provedeno v HGS výběrem příslušné receptury
Náš monitorovací systém je určen zejména pro velkokapacitní a rizikové stravovací provozy s ohledem na strávníky, kde je kladen velký důraz na průkaznost naměřených dat. Další výhodou automatického monitoringu je časová úspora, která má vliv na zvýšení produktivity a efektivity práce.

Univerzálnost a variabilita systému umožňuje nastavení komunikace s technologiemi od renomovaných výrobců jakými jsou: Aligroup, Bři Horákové, Küppersbusch, Electrolux , ELOMA, Frima, Jiva Jirák, Lainox,  Meiko,  Palux, Rational, Winterhalter,  Zanussi aj.

Před implementací monitorovacího systému  HACCP fyzikálních veličin (on line, off line) doporučujeme zpracovat projektovou dokumentaci monitorovacího systému HACCP. Vhodné je tak provést před rekonstrukcí či přestavbou stávajícího provozu nebo před výstavbou provozu nového. 

DŮLEŽITÉ

Systém splňuje podmínku normy ČSN EN 12830 (odstavec 4.1), která říká, že prostředky měření teploty používané záznamovým zařízením musí  být nezávislé na jakémkoliv měření teploty, které je použito k řízení a regulaci chladicího systému.

Teploměry a další měřidla

Menší stravovací provozy mohou provádět veškerá měření pomocí "ručních" měřidel a naměřené hodnoty zapisovat do formulářů. Nabízíme vpichové teploměry, teploměry do skladů, registrační teploměry, vlhkoměry a další. Vybrané  typy teploměrů si můžete zakoupit v našem e-shopu.

 

123 movies
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.